ابداع الشباب

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مرحبا بك يا زائر


    fibers الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها

    الدكتور عبدالله
    الدكتور عبدالله


    ذكر عدد الرسائل : 79
    الاوسمة : fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Vbfs2
    توقيع المنتدى : fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها 15781610
    تاريخ التسجيل : 04/06/2008

    مميز fibers الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها

    مُساهمة من طرف الدكتور عبدالله الأحد سبتمبر 14, 2008 3:05 pm

    this article i have brought to you ,,, as fibers are very important to be part of your daily food ... here is a summery about fibers:

    Function عملها
    Dietary fiber adds bulk to your diet. Because it makes you feel full faster, it can be helpful in controlling weight. Fiber aids digestion, helps prevent constipation تمنع الإمساك, and is sometimes used for the treatment of diverticulosis لعلاج التجاويف المعوية , diabetesالسكري, and heart disease امراض القلب.

    Food Sources
    There are 2 forms of fiber: soluble and insoluble.

    Soluble fiber attracts water and turns to gel during digestion. This slows digestion. Soluble fiber is found in

    oat bran,
    نخالة
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها 2440091641_709c443af1

    barley, شعير
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Barley%20Bread
    nuts,جوز
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Walnut-super-food-lg
    seeds,
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Seeds
    beans,
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها 060425_beans_hmed_3p.hmedium
    lentils,عدس
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Lentils-main_Full

    peas, بازلاء
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Ttar_peas_03_v_launch

    and some fruits and vegetables.
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Organic-fruit-vegetables

    Soluble fiber has been scientifically proven to lower cholesterol, which can help prevent heart disease.

    Insoluble fiber is found in foods such as
    wheat bran,
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Wheat_bran-healthy-foods-2
    vegetables,
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Vegetables
    and whole grains
    fibers  الألياف في الطعام فوائدها وأضرارها Grains-main_Full.

    It appears to speed the passage of foods through the stomach and intestines and adds bulk to the stool.

    Side Effects
    Eating a large amount of fiber in a short period of time can cause intestinal gas (flatulence ), bloating, and abdominal cramps. This usually goes away once the natural bacteria in the digestive system get used to the increase in fiber in the diet. Adding fiber gradually to the diet, instead of all at one time, can help reduce gas or diarrhea.

    Too much fiber may interfere with the absorption of minerals such as iron, zinc, magnesium, and calcium. However, this effect usually does not cause too much concern because high-fiber foods are typically rich in minerals.

    Recommendations
    The average American now eats 10 - 15 grams of fiber per day. The recommendation for older children, adolescents and adults is 20 - 35 grams per day. Younger children will not be able to eat enough calories to achieve this, but introducing whole grains, fresh fruits and other high fiber foods is suggested.

    To ensure adequate fiber intake, eat a variety of foods, including more fruits, vegetables, whole grains, cereals, and dried beans and peas. Add fiber gradually over a period of a few weeks to avoid abdominal discomfort. Water aids the passage of fiber through the digestive system. Drink plenty of fluids (approximately 8 glasses of water or noncaloric fluid a day).

    Peeling التقشير can reduce the amount of fiber in fruits and vegetables. Cooking may actually increase your fiber intake by decreasing the volume of the food that is prepared. Eating fiber-containing food is beneficial whether it is cooked or raw.

    have a nice day .... Basketball

    [img]

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء مايو 14, 2024 8:35 am